alignment tu penting ;)


ok ni nk ckp ttg ke'particular'an mak aku ;)

Case 1 - Sidai Baju

ok ni kesah ttg sidai bju... kalo nk sidai baju, make sure ure using the right hanger. utk suar diff hanger, utk baju diff hanger, utk kemeja diff hanger. hahaha.... kalo slh gune, mak aku akan tukar kn hanger yg btl.. huhu... pastu sidai pulak... sidai kene ikut susunan ok? yg pendek kt dpan which is baju2 la.. blkg utk suar. sbb nnt kalo angin tiup xde la suar tu blocking. muahahaha... pastu kalo basuh cadar etc yg besor2, sidai kt gate, pastu kene tgk2 kalih2 make sure dpn blkg kne cahaya matahari. hahahaha... poning. samp abg aku erman dh terbiase, if baju de gune hanger yg slh, akan ada kesan tajam kt bahu, so de takkan pkai baju ni utk kuar umah. hahahahaha.... ;)

//ok dis apply bile basuh baju juge. basuh baju dgn baju, suar dgn suar. xblh campur2... plus ikot warna.. yg gelap dgn yg gelap. yg cerah dgn yg cerah~ bkn ape takot ade yg menurun. ;)

Case 2 - Carpet & Perabot

ok. ni mmg sgt pening. kalo dgr je mak ckp mak bosan la dgn susunan umah ni, mak nk ubah. ok sume sila pengsan! hahahaha... sbb mak aku sgt teliti, cth karpet kan, kene letak btl2 xley senget. lantai aku jenes yg ade kotak2 tu kan.. so kotak tu akan jd guideline utk tgk karpet tu senget atau tak. ade 1 karpet tu mmg senget, peh makk aii jenuh wehhh nk bg lurus! muahaha... perabot pon same... specially almari tv la kan.. kene letak btl pada paksinye muahaha.... :P

Case 3 - Basuh Pinggan

ok yg ni aku rase sume org pn same kot? kalo basuh pinggan mangkok, kne mule dgn cawan. sbb nk gune air sabun sunlight aku tu yg bersih tu utk cawan, means xde minyak2... pastu basuh yg pinggan yg xde minyak.. last skali br basuh yg berminyak. if hanyir or ape2 mak aku akan basuh semula! huahahaha.... susunan pn s usual, spt beser la kene ikot saf. mane nk letak kt mane.. hahahaha.. poning!

Case 4 - Hiasan Dinding

ok ni lg 1 hal. kalo ade ayat2 al quran je gambar ke make sure letak btl2 ok. kene selari. cth, ade 2 gambar besar kt dinding kt tv.. gmbr tu kene btl2 precisely ikot tv tu so dat alignment x lari. hahahahaha.... same jgk dgn tmpt2 yg laen. hahahaha...

tp oleh sbb dh terbiase dgn sume ni dr kecik, aku ok je. x rase pn bnde ni 1 bnde yg stress kan aku.. hahaha... just kalo x ikot rule tu, biase la radio akan berbunyi... takpe, best ape dgr radio berbunyi.. beser kalo kene marah tu, kite akan repeat dialog feveret mak ni n mak trus x jadi marah. muahahaha..

dialog nye : 'tu la aku wat keje pkai otak bkn main buat je'

hahahahahaaha..... saya sayang mak saya! ;)

4 comments:

Ephy A. said...

waahhh ya lor..macik kan dulu penah masuk tibi..heeee macik, i love u too! :PP

-amri- said...

org pon kalau allignment lari dia akan digelar..S.E.N.G.E.T

erniekO said...

cha : hahahaha... shhhttt... u je tgk.. org len selamat x tgk! wawawa :)

am : btul tu. cth terdekat, awak la! muahaha

ilysyairah said...

cik ana rawks! >< hebat la. confirm umah kak net lawa nnt in future.. -ily- hehe